Indymedia's Frequently Asked Questions

Preguntes Freqüents a IndymediaActualitzat el 2 de Maig, 2004, per voluntari*s d´Indymedia. Preguntes? Correccions? imc-barcelona (at) lists.indymedia.org.

Què és Indymedia?

Tret de la nostra declaració d'objectius: Indymedia (IMC: Centre de Mitjans Independents)és un col·lectiu d'organitzacions de mitjans de comunicació independents i centenars de periodistes que ofereixen una cobertura de base i no comercial. Indymedia és una via democràtica de mitjans de comunicació per a la creació radical de narracions verídiques i apassionades. Hi ha actualment més de cent trenta Centres de Mitjans (de comunicació) Independents (IMC) en el món sencer. Cada IMC és un grup autònom que té la seva pròpia declaració d'objectius, administra els seus propis fons i pren les seves pròpies decisions amb els seus propis processos. Per a saber més sobre cada IMC, visita la seva pàgina web: (imc-barcelona: http://bcn.indymedia.org ; imc-laplana: http://laplana.indymedia.org ). Trobaràs enllaços a llocs web d´IMC´s locals sobre la columna esquerra de la pàgina principal de Idymedia (http://www.indymedia.org). La major part de la següent informació contesta preguntes que els/les visitants/usuari*s al lloc freqüentment pregunten sobre “Indymedia.org” una organització composta d'activistes de mitjans de comunicació independents de tot el món que treballen per coordinar projectes internacionals de mitjans independents. El grup Indymedia.org administra la pàgina d´Indymedia internacional (global) (www.indymedia.org) i coordina les qüestions tècniques i les polítiques editorials que afecten tots els IMC´s que estan associats amb la xarxa d´Indymedia.

Com va començar el projecte IMC ?

Indymedia és l'esforç col·lectiu de centenars de creadors de mitjans de comunicació independents del món sencer que estan dedicats a subministrar un fòrum per a reportatges/notícies independents sobre importants qüestions socials i polítiques. Diversos centenars d'activistes de mitjans de comunicació, molts dels quals han treballat durant anys per a desenvolupar uns mitjans de comunicació actius i independents mitjançant les seves pròpies organitzacions, es van unir a la fi de novembre de 1999 a Seattle per crear un Centre de Mitjans de comunicació Independent i cobrir les protestes contra l'Organització Mundial del Comerç (OMC). L´IMC de Seatlle va proporcionar la cobertura de l'OMC per mitjà d'una publicació impresa anomenada "The Blind Spot" i el primer lloc web d´IMC. El lloc web va rebre gairebé 1.5 milions de visites durant les protestes de l´OMC. Al febrer del 2000 un petit IMC es va formar a Boston per cobrir la Convergència “Biodevestation”, i una més gran gentada va anar a Washington DC per cobrir les “A16” protestes contra el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional. Després d'això, van començar a ploure peticions de grups locals interessats en la formació dels seus propis IMC´s. Ara hi ha més de cent trenta centres locals de mitjans de comunicació Independents en el món sencer i més estan en camí. Trobaràs una llista dels IMC´s locals sobre la columna esquerra del lloc de www.indymedia.org

Quins són els objectius a llarg termini?

Aquesta és una pregunta important, una pregunta que cada Indymedia local probablement contestaria d'una manera diferent. Indymedia s'esforça per donar suport a les persones perquè elles mateixes siguin els mitjans de comunicació amb informes independents honrats, exactes i potents. Una meta a llarg termini seria crear i facilitar el desenvolupament de tants mitjans de comunicació independents com siguin possibles el voltant del món. Alguns organitzen el seu propi Indymedia amb un objectiu de major abast, per permetre a la gent, aconseguir agafar el control de diferents aspectes de les seves vides que ell*s prèviament van deixar en mans dels “experts” o “Professionals”. En la pràctica, algun*s dels/les implicats/des amb Indymedia treballen cap al desenvolupament de televisió o ràdio nacional i/o internacional, i uns altres treballen per fer un periòdic internacional independent i d´altres projectes que assegurin al públic un accés a unes notícies independents.

Com s'associa Indymedia amb el moviment “anti-globalització"?

Mentre que Indymedia no és portaveu de cap punt de vista en particular, molt*s organitzador*s dels Indymedia i la gent que escriu per Indymedia “Newswires/Publicació oberta” donen suport al moviment "antiglobalització" (globalització alternativa, anticorporativisme). Els mitjans comercials sovint descriuen els que protesten contra les conferències i els acords anomenats "de lliure comerç" com "antiglobalització", aparentment en contra del procés de derrocar les fronteres nacionals i crear el que els economistes proglobalització consideren un món més profitós. D'aquesta manera es deforma la realitat del moviment per la justícia social, el qual no dóna suport al "lliure comerç" dels governs poderosos (comerç que permet passar béns i serveis franquejant les fronteres nacionals, que sovint fa que els productors traslladin les seves fàbriques als països on poden pagar una misèria als seus treballadors), sinó al "comerç just" que obre les fronteres per als béns i persones com una forma de compartir els recursos naturals i manufacturats en benefici de tot*s. Avui en dia, els activistes a favor de la justícia social no estan contra la globalització de la societat, la justícia i els recursos, sinó que protesten contra la globalització econòmica, coordinada per uns pocs poderosos que obtenen els seus guanys a costa del treball de la majoria de la població mundial. Ell*s prefereixen, de vegades, anomenar-se activistes de la “globalització alternativa”, o aquell*s que estan contra un mercatantilisme creixent de la societat i la cultura. Què atreu a molt*s d'aquests activistes a Indymedia ?. Potser les persones que protesten contra el poder de les corporacions multinacionals, institucions financeres internacionals i governs inaccessibles, trobin un estímul en les notícies d´Indymedia, animant-los que presentin la seva pròpia visió del que està passant en el món. La gent que participa en protestes que qüestionen els principis mateixos de dominació corporativa de les seves vides entenen per què és improbable rebre la consideració honesta de les seves demandes en els mitjans de comunicació corporatius. Activistes que planegen una activitat antiglobalització poden assegurar-se un espai segur per a publicar les notícies no corporatives formant un IMC local per a proporcionar una cobertura de l'esdeveniment, o pujant les notícies al lloc web d'un IMC local que ja existeixi.

Si cada IMC és autònom com Indymedia Global pren les decisions ?

Indymedia està actualment desenvolupant un procés de decisions globals que permetrà a tots els IMC´s prendre decisions que afectin a la xarxa sencera. La proposta actual és per formar un "spokescouncil" que confirmarà/ratificarà decisions sobre qüestions d´Indymedia global que els IMC´s locals han pres pel seu propi procés decisori. Quan aquest procés es desenvolupi, trobaràs la informació en els llocs d´Indymedia. Si vols implicar-te en el desenvolupament del “spokescouncil” o d'altre procés d´Indymedia pots subscriure't a la llista de correu de imc-process[@t]indymedia.org per la pàgina http://lists.indymedia.org
Si has col·laborat a Indymedia un temps i t'agradaria participar en un grup de presa de decisions -el grup que concentra l'atenció i el treball a desenvolupar un procés decisori global-, subscriu-te a imc-dmwg[@t]indymedia.org per la pàgina de llistes de correu.

Realment us organitzeu per mitjà d'Internet?

Exacte. Mentre les persones dels Indymedia locals s'organitzen en persona, molts projectes tenen participació i discussió internacional principalment a través de les llistes de correu. Pots veure els arxius de totes les llistes de correu visitant: http://lists.indymedia.org, fent un clic en el nom de la llista que vols visitar i després fent clic en el link que et duu a l'arxiu (nota: els arxius de la llista d´IMC-barcelona sols es pot consultar si estàs subscrit* a la llista de imc-barcelona. Tothom qui ho vulgui s´hi pot subscriure adjuntant preferiblement una petita presentació sobre “qui ets?” i “per què vols estar subscrit* a la llista?”. Heu de tenir en compte que és tracat d´uina llista de treball). Una altra eina de col-laboració/treball és el Twiki, un sistema d´administració/treball que bàsicament funciona com un “website” obert. Moltes vegades els activistes d´Indymedia es troben en línia a través dels xat en el servidor IRC d´Indymedia (http://irc.indymedia.org) per a comunicar-se en temps real. Alguns grups de treball internacionals d´IMCs com l´equip Imc-Print(resums setmanals per imprimir) tenen reuniols setmanals per xat.

Quina és l'adreça/telèfon/fax de l'oficina d´Indymedia ?

Encara que no t´ho creguis, Indymedia no té una oficina central, i per tant no té una adreça, telèfon o número de fax. Alguns IMCslocals tenen espais permanents o temporals on fan les seves trobades i desenvolupen les seves activitats. Si desitges enviar a Indymedia exemplars de la teva publicació o enviar-nos per fax un comunicat de premsa; posa't en contacte amb el IMC local per veure com es pot rebre la teva informació.

Què és el Newswire/Publicació oberta de www.indymedia.org? / Per què hi ha de vegades articles/comentaris plens d'odi en el Newswire/Publicació oberta?

El Newswire/Publicació oberta de www.indymedia.org treballa amb el principi de "publicació oberta/Newswire", un element essencial del projecte Indymedia que permet als “periodistes” i publicacions independents publicar les notícies instantàniament en un lloc web accessible globalment. El Newswire d´Indymedia anima a la gent a convertir-se en el mitjà de comunicació, publicant els seus propis articles, anàlisis i informació en el lloc (web). Qualsevol pot publicar en el Newswire des d'un ordinador que estigui connectat a Internet, fent clic en la paraula (link) “Publicar” en la pàgina www.indymedia.org i seguint les senzilles instruccions. Indymedia confia que les persones que publiquin les notícies presentin la seva informació de forma completa, honesta i exacta. Mentre Indymedia, es reserva el dret de desenvolupar seccions en el lloc (web) amb articles editats, no hi ha cap col·lectiu editorial d´Indymedia designat per editar els articles pujats al Newswire de www.indymedia.org . Un "Grup de treball del Newswire(Publicació oberta)" d´Indymedia s'ha format per mantenir/administrar el que ha estat publicat i netejar el Newswire de missatges duplicats, missatges comercials, i altres articles que no encaixin en la línia editorial d´Indymedia. Tan aviat com vulguis podràs entrar en contacte amb el “grup de treball del Newswire” via e-mail per expressar la teva opinió sobre els articles que s'han llevat de la pàgina principal del Newswire. Tots els articles moguts del front del Newswire continuaran romanent públicament accessibles a través de les àrees “administració editorial” i "articles amagats" del lloc Indymedia, que podràs accedir mitjançant el link “publicar”. Aviat trobaràs les actuals pautes editorials (política editorial) d´Indymedia a la part superior de la pàgina que apareix després de fer clic en "Publicar". Si discrepes amb el contingut d'un article en particular que algú ha pujat a Indymedia, pots fer un comentari (respectant els demés) sobre l'article a través de l'opció “afegeix els teus propis comentaris” al final de la notícia.

Pots contar-me més sobre la "Publicació oberta"?

Per a més informació sobre la "Publicació Oberta", revisa l'assaig del voluntari, en tecnologia d´Indymedia, Mateo Arnison sobre el tema en http://www.physics.usyd.edu.au/~matthewa/catk/openpub.html

Publicaran els meus articles, històries, media...?

Indymedia global: Si estàs convençut que la teva història és d'importància internacional, llavors publica la teva història al Newswire de Indymedia fent clic en l'opció "publicar" en la pàgina de www.indymedia.org i després segueix les instruccions. Si envies la teva història a la llista imc-editorial o a qualsevol de les llistes d'e-mail, els/les voluntari*s d'aquestes llistes et demanaran, segurament, que la tu mateix* pujis/publiquis la història. Indymedia Local: Si penses que la teva història és més apropiada pels residents d'una ciutat/regió/nació sense estat/país, seria millor que la publiquessis al Newswire del Indymedia local adequat: anant al lloc local (fes un clic en el IMC local en la columna esquerra del lloc de www.indymedia.org per trobar-lo), clicant el botó (adequat) "publica una notícia” “Publica a galeria media” “Publica a altra premsa” i després de seguir les instruccions. D'aquesta manera, és més probable que llegeixin la informació que has publicat les persones que viuen en aquest àrea i que, per tant, es veuen directament afectades per la notícia o per les teves reflexions (útils).

Perquè Indymedia no cobreix aquest tipus d'esdeveniment/assumpte/tema?

Indymedia proporciona un fòrum públic per els periodistes independents, les organitzacions de mitjans periodístics i els ciutadans en general, per publicar els seus propis articles sobre innombrables temes, però no determina el que cobreixin aquest*s periodistes independents.... Si desitges veure més cobertures d'un tema, publica més històries sobre el tema i anima a altres lectors (usuaris potencials) que facin el mateix.

On he d´enviar els meus comunicats de premsa?

Si us plau envia un e-mail amb el comunicat de premsa a : pressreleases[@t]indymedia.org. (nota: IMC-barcelona no té aquesta opció. Puja-ho al lloc més addient tu mateix* directament a la pàgina)

Com ho he de fer perquè es tracti un determinat tema a la columna central de www.indymedia.org?

Indymedia global: Si creus que el teu article o assumpte és d'importància mundial/local i que podria ser interessant que es tractés en la columna central de www.indymedia.org, envia la teva idea al grup de treball www-features@*indymedia.org. Les idees enviades a aquest grup molt probablement ocupin la columna central si les presentes amb el text proposat en el format de la majoria de les columnes centrals (features) de www.indymedia.org , amb diversos enllaços (links) suggerint, preferiblement articles publicats en els llocs d´Indymedia, i amb una imatge per usar amb la nota central.

Com cerco informació en el lloc d´Indymedia?

Pots buscar en els llocs locals d´IMC usant la funció de recerca que es troba en la part superior esquerra de cada IMC local. La funció recerca en la pàgina www.indymedia.org és sovint bastant lenta. Un suggeriment és buscar en el lloc d´Indymedia usant un motor de recerca extern com Google.com. Utilitza la funció avançada de recerca per buscar els articles solament en www.indymedia.org

Deuria creure en les notícies aparegudes a Indymedia?

Deuries creure les notícies que llegeixes a CNN.com? Tots els reporters tenen els seus propis valors (parcialitat, prejudicis); governs i importants corporacions amb culte al diner tenen els seus propis mitjans de premsa amb els seus propis valors(?), i usualment imposen els seus punts de vista als seus reporters (o els seus reporters s´auto-censuren i fan seus els valors dels seus patrons). Hauries de mirar/llegir tots els reportatges en el lloc d´Indymedia amb ull crític, així com deuries mirar/llegir tots els mitjans abans de destriar quina posició prendre.

De què/qui sou "independents"?

Cap corporació és mestressa d´Indymedia, cap govern maneja l'organització, cap únic donant finança el projecte. Indymedia no és el mitjà de premsa de cap partit polític o organització. Les persones involucrades amb Indymedia tenen una ampli i personal (variat) punt de vista polític. Qualsevol pot participar en l'organització d´Indymedia i qualsevol pot posar notícies al Newswire d´Indymedia.
Els partits polítics i organitzacions també poden publicar articles en el Newswire, però, al fer-ho, estan convidant al lector a un debat públic sobre les seves posicions; qualsevol lector* pot respondre publicant el seu comentari a continuació de l'article en qüestió (respectant els demés). És veritat que molt*s organitzador*s d´Indymedia i les persones que publiquen articles en els llocs (web) tenen opinions polítiques d'esquerra, no obstant qualsevol individu elegeix la mesura en què vol involucrar-se; no hi ha res a cap Declaració d'Objectius d´Indymedia que declari que les persones involucrades deuen de ser d'un pensament en particular, sempre que no treballin en contra dels valors exposats per Indymedia.

Com formo un IMC (local)?

Trobaràs certa informació sobre com formar un IMC a la teva àrea a http://newimc.indymedia.org. També trobaràs certs consells sobre com crear un IMC (local ) al lloc http://process.indymedia.org
Indymedia està treballant actualment per elaborar de forma més completa i detallada les instruccions sobre com construir un IMC i la informació que apareix en la pàgina de Process. Una vegada que acabis de llegir la informació i hagis explorat altres Indymedias per tenir una bona idea de què fan els IMCs, envia un e-mail al grup de treball de: new-imc(nospam)indymedia.org per explicar-lis sobre el teu interès en formar un IMC. Algú del grup entrarà en contacte amb tu enviant-te informació detallada sobre com dur avant un IMC. Encara que cada IMC local és una organització independent, hi ha diverses coses senzilles que cada IMC local deu de fer abans que l´Indymedia Global obri el teu domini local de indymedia.org, com per exemple, desenvolupar una declaració d'objectius i una política editorial i assegurar al grup global d´indymedia que està llest per fer un esforç substancial en la construcció d'un centre de mitjans independents sostenible.

Sou "periodistes" o "activistes"?

Alguns dirien "activistes", altres "periodistes", i uns altres dirien ambdós. Cada reporter o integrant d´Indymedia deu fer aquesta distinció per a si mateix. Tenir un punt de vista no impossibilita els “reporters d´Indymedia” de lliurar notícies veraces, exactes i honestes. La majoria, si no són tots, dels IMCs locals, tenen polítiques explícites per dissuadir fortament els reporters de participar en les accions directes mentre estan informant per Indymedia.

Tinc problemes amb el meu article/media.... Com ho arreglo?

envia un correu electrònic a: imc-editorial(nospam)indymedia.org incloent l'URL de l'article en qüestió (nota: a IMC-Barcelona has d´enviar-ho a l´única llista operativa:imc-barcelona(nospam)indymedia.org). Com que el IMC és una organització formada per voluntari*s, aquest*s treballen durament per ajudar a respondre a centenars de demandes per correu electrònic. Et demanem per favor que només demanis ajuda quan hagi un problema important.

Quantes visites tenen els llocs d´Indymedia?

Aquesta és una pregunta difícil de contestar. Els diferents Indymedia estan allotjats en diversos servidors i no registrem les direccions IP com a mesura per protegir la privacitat de/ls/les nostres visitant*s/usuari*s. Això fa que es creï un registre de la informació i del tràfic (registrat). Indymedia és una xarxa de treball activista i no una “punt.com” la qual depèn del volum del tràfic (estadístiques) per facil-litar-ho als inversors. Nosaltres treballem mantenint els nostres servidors amb molt poc pressupost i contabilitzar/registrar els nombres dels nostres visitants no és important. Durant les èpoques de gran tràfic (per exemple: durant la semana al voltant de les protestes del G8 a gènova, els llocs d´Indymedia van rebre aproximadament de 5 milions de lectures), varis servidors “mirror” d´Indymedia registren i comparteixen el tràfic, realitzant una acurades estadístiques casi impossibles d´acumular. Durant els primers dies de lla invasió il-legal (i criminal)d´Iraq per part dels EEUU/UK alguns llocs d´Indymedia com Indymedia Italia van rebre al voltant de mig milió de pàgines vistes en un dia. Quan no estem cobrint una acció important el lloc principal www.indymedia.org normalment té sobre unes 100,000 pàgines visitades en un dia com a l´abril de 2003. No tenim cap estadística fiable del tràfic a la xarxa indymedia, però una bona aproximació podria estar en què en conjunt té entre 500,000 i 2 milions de pàgines llegides per dia.

Com ho feu per finançar tot això?

Indymedia finança totes les seves activitats a través de les donacions de les persones com tu. Si vols donar suport a Indymedia econòmicament pots fer-ho a través de la pàgina web, ho trobaràs fent clic a “support indymedia” (ajuda a *Indymedia) a l'opció en la part superior de la pàgina web www.indymedia.org.
Indymedia sosté tota la seva estructura tècnica amb un pressupost increïblement mínim - només una parell de milers de dòlars americans fins ara, que contrasta amb les desenes o centenars de milions de dòlars que manejen els mitjans de comunicació corporatius. Loudeye.com cedeix/dóna l´espai en el principal servidor, sobretot per organitzar els arxius multimèdia.

Com dono diners a Indymedia ?

Si vols fer una donació deduïble d'impostos a Indymedia pots fer-ho través del nostre patrocinador fiscal, “Jam for justice”. Pots enviar Envia un xec (pagador)a “Jam for Justice” a:
1415 Third Avenue
Seattle, WA 98101
Attn: Indymedia Network.

Per favor, escriu “Indymedia Network” a l'assumpte del xec. Indymedia necessita tota l'ajuda econòmica que li puguis donar. En aquests moments, estem esperant a desenvolupar un procés global de presa de decisions abans de distribuir tot el diners donats a la IMC global. Fins que no ho tinguem llest, les donacions enviades expressament a la xarxa global es quedaran en el nostre compte bancari. També pots donar diners directament els IMCs locals i a projectes específics, cadascun dels quals hauria de tenir el seu propi procés de presa de decisions i per tant ser capaç d'usar el diners que donis.
També pots donar online via paypal usant una targeta de crèdit.
Les decisions financeres sobre els diners que tu donis seran fetes pel: imc-finance working group.

Com dono altres coses?

Si estàs interessat/da en donarequips o alguna cosa a un IMC local, posa't en contacte directament amb aquest IMC seguint la informació de contacte que apareix en el seu lloc web. Si vols donar espai en un servidor a la xarxa escriu a: imc-tech(nospam)indymedia.org. Si la teva donació és una altra cosa diferent a les anteriors, per favor envia´ns un e-mail a: donate(nospam)indymedia.org

Vull treballar per Indymedia, On envio el meu currículum?

Indymedia actualment no té els diners per pagar a ningú, fins i tot per les centenars d'hores de treball que els voluntaris/as han dedicat a la xarxa Indymedia. No obstant això, pots participar en l'organització de qualsevol IMC associat o col·laborar en els projectes internacionals. Per a això, posa't en contacte amb els grups existents a través de les llistes de correu electrònic que trobaràs en http://indymedia.org ..

Jo vull ser voluntàri/a per Indymedia, com m'involucro?

Primer entra en http://volunteer.indymedia.org i omple el formulari. D'aquesta manera, s'enviarà un missatge a un IMC local amb el teu oferiment. També deuries de contactar directament amb l´IMC més proper per assegurar-te que ell*s sàpiguen del teu oferiment, seguint l'enllaç en la columna esquerra de lloc d´Indymedia. Si vols involucrar-te amb els esforços de Indymedia Global, pots unir-te a la llista de correu electrònic de cada projecte a través de http://lists.indymedia.org. Per exemple:

Indymedia process discussions: imc-process[@t]indymedia.org
Developing Indymedia editorial policy: imc-editorial[@t]indymedia.org
The Indymedia translation team: translation[@t]indymedia.org
The tech team: imc-tech[@t]indymedia.org
The print team: imc-print[@t]indymedia.org

També pots veure els arxius de cada llista de correu Indymedia (nota: els arxius d´imc-barcelona sols estan disponibles pels subscriptors/res de la llista. Tothom pot subscriure´s personalment a la llista adjunatnt preferiblement una petita presentació de qui és i com creu què pot col-laborar a indymedia, és a dir, per què vols estar subscrit/a a la llista. Heu de tenir en compte que és una llista de treball) en el lloc http://lists.indymedia.org Si t'agradaria oferir-te per treballar en un projecte que actualment no tingui una llista d´e-mail, per favor envia un missatge a: general(nospam)indymedia.org per esbrinar com contactar amb les persones que ja estan treballant en aquest projecte, o per esbrinar com començar el teu projecte tu mateix.

Com em subscric/desubscric de les llistes de correu d´Indymedia?

Pots subscriure´t/desubscriure´t a les llistes de correu d´Indymedia mitjançant: http://lists.indymedia.org.

On trobo ajuda tècnica?

Pots accedir a les FAQ d´imc-tech a: http://process.indymedia.org/tech/FAQ.php3.

Com puc crear una llista de correu en el servidor d´Indymedia per el meu IMC?

Si estàs interessat/a en obrir una llista de correu electrònic per el teu projecte d´IMC envia la teva petició a: listwork(nospam)indymedia.org amb una descripció de la llista i per què vols tenir-la. Tu mateix/a o algú més que coneguis ha d´estar preparat/da per ser l'administrador/a de la llista - no et preocupis, és una cosa fàcil de fer. Si vols obrir una llista de correu electrònic per facilitar l'organització del teu grup que està discutint/plantejant-se formar un IMC, escriu a: new-imc(nospam)indymedia.org primer, perquè el grup de treball “new-imc” conegui el teu pla, després contacta amb:listwork(nospam)indymedia.org

On puc trobar històries publicades sobre Indymedia?

Pots trobar algunes històries sobre Indymedia a http://www.indymedia.org/stories_imc.php3 . S'han escrit tantes últimament que els hi hem perdut la pista. Una recerca en qualsevol cercador d'Internet (usant la funció "recerca avançada" per dir-li al cercador que no retorni resultats de cap domini indymedia.org), t'oferirà un munt d'articles interessants.

Si volgués entrevistar a algú d´Indymedia per a una notícia/article/reportatge/tesi. Com trobo la persona adequada?

Si vols entrevistar a algú d'un IMC local o un projecte especialment contacta amb l´IMC o el projecte directament. Però si el que vols és entrevistar a algú d´IMC-global per favor envia un e-mail a: general(nospam)indymedia.org. Per favor deixa ben clar la data limit. Intentarem respondre tan aviat com ens sigui possible. I per favor entén que Indymedia és una organització amb voluntàri*s i ens porta temps respondre a tots els requeriments.

Com puc contactar-me amb persones dels IMC locals?

Cada IMC deu tenir la informació de contacte disponible en el seu lloc web, encara que cada IMC contesta els e-mails a un ritme diferent. Pots contactar amb l'equip tècnic d´Indymedia Global a: imc-tech(nospam)indymedia.org. Pots contactar amb gent que està treballant en temes de l'editorial d´Indymedia enviant un e-mail a: imc-editorial(nospam)indymedia.org. Pots contactar amb les persones que treballen en temes dels processos d´Indymedia escrivint a: imc-process(nospam)indymedia.org. Pots contactar l'equip de traduccions enviant un correu a: translation(nospam)indymedia.org. Pots contactar amb l'equip d'impresos a: imc-print(nospam)indymedia.org. (nota: A Imc-barcelona s´han unificat les 3 llistes -editorial-general-tech-, per tant si vols contactar escriu a : imc-barcelona(nospam)lists.indymedia.org).

Quins idiomes s'utilitzen a Indymedia.org?

Hi ha IMCs locals que publiquen, o tenen previst publicar, en idiomes tals com: anglès, català (i les seves varietats) castellà (i les seves varietats), francès, italià, alemany, portuguès, flamenc, suec, finlandès, rus, hebreu i àrab. La majoria de les discussions globals d´Indymida ocorren fins ara en anglès, però l'equip de traducció d´Indymedia està treballant perquè això canviï. Si et vols unir a l'equip de traducció per ajudar que això sigui possible, uneix-te a la llista d´e-mail: translation(nospam)indymedia.org en: http://lists.indymedia.org .També hem iniciat discussions sobre facilitar la comunicació internacional d´Indymedia usant “esperanto”.

Si volgués utilitzar alguns articles, podria fer-ho?

Tot el contingut original pujat a Indymedia és lliure per la reimpressió i la retransmissió, a la xarxa o on sigui, i per a l'ús no comercial, a menys que l'autor indiqui el contrari (veure els diferents tipus de llicències al final del formulari de publicació oberta). Si tens preguntes sobre si pots publicar un article determinat entra en contacte amb a l'autor de la nota directament. Per més informació sobre les llicències de continguts oberts visita: http://www.opencontent.org

Tinc problemes per a escoltar i veure coses pujades al lloc d´Indymedia. Com puc aconseguir ajuda?

Indymedia ha proporcionat enllaços a alguns dels programes que pots utilitzar per escoltar o veure els materials/treballs pujats a: http://www.indymedia.org/help.php3 .Segueix aquests enllaços per rebre l'ajuda de les empreses que produeixen els programes, car podran contestar a preguntes específiques molt millor que l'equip tècnic d´Indymedia.

Tenen samarretes o altres objectes de promoció?

Ara mateix, Indymedia Global no té samarretes ni cap altre material promocional disponible. Els IMCs de Seattle i Washington DC solen tenir samarretes. Per favor contacta a través dels seus llocs web.

El lloc (web) no funciona/els meus articles no es publiquen/tot va molt lent. On aconsegueixo ajuda?

Indymedia és una xarxa feta en un 100% de voluntaris amb pocs recursos. El nostre equip tècnic fa un treball extraordinari per mantenir els aspectes tècnics de la web funcionant. De vegades, especialment en les hores d'alt tràfic, el lloc no pot manejar tot el tràfic. Ens agradaria suggerir alguna altra cosa més que "prova novament més tard" però desafortunadament això és tot el que podem recomanar. Si tens habilitats tècniques o espai de servidor per oferir, realment ens ajudaria moltíssim. Per favor, contacta amb l'equip tècnic a:imc-tech(nospam)indymedia.org

Puc publicar en tots els IMCs o a totes les llistes de correu amb un sol clic?

No. El lloc està dissenyat perquè enviïs sols la informació a la llista d'e-mail/Publicació oberta específica a la que fas referència.

Quins tipus de projectes d'àudio/vídeo/impresos tenen?

Hi ha centenars de videocàmeres per tot el planeta grabant vídeo per per els llocs d´Indymedia i projectes. Algun*s d´ell*s es comuniquen via: video[@t]indymedia.org llista de correu. Cada mes FreeSpeech? TV (http://www.freespeech.org) recopil-la trossos de vídeo dels videocàmeres d´Indymedia d´arreu del món a: “Indymedia newsReal”. Pots trobar més sobre aquest projecte mitjançant: http://satellite.indymedia.org. Els IMCs europeus també produeixen vídeo mensualment a: newsreal de les notícies dels/les activistes. Molts IMCs tenen els seus propis projectes de ràdio, i diversos d´ells emeten regularment per internet. Troba més coses sobre els projectes de radio dels IMCs mitjançant: http://radio.indymedia.org i/o disfruta de la conversació a: imc-audio[@t]indymedia.org. Molts IMCs tenen els seus propis projectes impressos (en paper), per això visita els llocs IMCs per seguir a través del paper les seves “aventures” de la vida real. Hi ha un equip internacional d´impressió; ell*s s´organitzen via: imc-print[@t]indymedia.org llista i mitjançant el lloc: http://print.indymedia.org. Cada setmana l´equip IMC-Print produeix dues pàgines PDF (Arxiu imprimible)on es resumeixen les notícies d´Indymedia, les quals hauries (si vols, és clar:) de copiar i distribuir en la teva comunitat.

Com puc aconseguir material de Seattle/Washington/Praga/Gènova?

Si estàs interssat/da en els vídeos de Seattle, Washington DC o gènova, contacta amb Seattle (seattle.indymedia.org), Washington DC (dc.indymedia.org) i Itàlia (italia.indymedia.org) respectivament. Si es que vols és informació sobre el vídeo de Praga ho pots trobar a: a href="http://praguevideo.indymedia.org">http://praguevideo.indymedia.org

Com puc treure les notícies del lloc (web) i distribuir-les en la meva comunitat?

Imprimeix el PDF setmanal del grup d'impressió http://print.indymedia.org , copia'l i distribueix-lo en la teva comunitat. També pots imprimir els articles del lloc d´Indymedia fent clic a "imprimir notícia" en la part superior de la pàgina. Anima a la teva estació de ràdio que difongui les produccions d'àudio de l´IMC (http://radio.indymedia.org). Organitza una selecció del Indymedia ”newsReal” (http://satellite.indymedia.org) i/o fes una mostra de qualsevol vídeo d´Indymedia. DIFON ENTRE LA TEVA GENT EL QUE VEUS EN ELS LLOCS IMCs.

Quan és la pròxima protesta?

Indymedia per sí mateixa no planeja protestes, no obstant això, el nostre aliat http://wwwprotest.net proporciona un calendari de protestes pròximes i d'altres esdeveniments, (nota: a Imc-barcelona mira el radicalendar on estan anotats els esdeveniments)

Poden posar un enllaç a la meva pàgina web?

Pots suggerir el teu link/enllaç a Indymedia mitjançant la pàgina: http://www.indymedia.org/links.php3. Si us plau entén que els/les voluntàri*s d´Indymedia estan molt enfeinats i no hi ha la possibilitat demantenir la nostra pàgina d´enllaço massa bé últimament. Òbviament pots posar un enllaç a qualsevol lloc d´Indymedia a la teva pàgina web quan tu ho vulguis.

Per què el fons de la pàgina és fosc? Molesta els meus ulls.

El grup de treball: imc-presentation(nospam)indymedia.org ha rebut moltes queixes afirmant que el fons negre i els texost blancs fan difícil llegir la pàgina. També han rebut molts comentaris positius. Fins ara han pres la decisió de romandre amb aquesta aparença. Si realment tens dificultats per llegir els articles amb el fons negre, prova de fer clic en "Imprimir notícia" en la part superior de cada pàgina. Això transformarà l'article en una versió imprimible- fons blanc amb el text negre - això deu ser més fàcil de llegir.(nota: hi han diversos IMCs que tenen el fons blanc i les lletres negres i fins i tot alguns pocs ofereixen la possiblitat d´elegir d´entre una sèrie d´opcions el fons de la pantalla, com per exemple el CMI de brasil).

Per què estem col-locant esdeveniments de Mèxic classificant-los a l´amèrica llatina i no a nord-amèrica?

Sí, Mèxic està a Nord-amèrica, però també està a Amèrica Llatina. El context socio-polític. El context sociopolític a l´hora d´organitzar un gran protesta en Mèxic és un procés clarament llatinoamericà. Una altra raó per posar-ho a l´amèrica llatina està en el nom castellà: “norteamericano” usat per referir-se a la gent d´EEUU i Canadà “Nord-amèrica”, i no els Mexicans. La Cultura i la geogràfia no sempre van agafades del braçet. Podem canviar la denominació “nord-amèrica” per “ango-amèrica” ,però llavors podrien hi haurien protestes a Quebec, perquè, juntament amb Haití, i la Guaiana francesa son la “Amèrica francófona”? Per no dir res dels habitants del Surinam i la categoria de “l´amèrica alemana”. (nota: s´obliden dels centenars de llengües natives nord-americanes despreciades i humiliades com els seus parlants pels colons,no?

No hi ha una manera d´organitzar aquestes coses. També al posar-ho (les accions de/a mèxic) a l´amèrica llatina significa que això quedarà més ressaltat i no quedarà “enterrat” sota la gran quantitat de protestes fetes a nordamèrica.

Puc afiliar-me a Indymedia? Quins RSS i XML per Indymedia conté el vostre proveïdor ?

Sí, nosaltres tenim diferents tipus de RSS i d´altres formats XML en el contingut d´Indymedia. Pots llegir-ho tot sobre aquest tema i trobar les URLs a: www.indymedia.org/syndication.php3

És l´Al-Muajaha el Bagdad Indymedia Center (IMC local)?

Aquesta és una pregunta bastant feta. Per saber la història completa del projecte media-activista de l´Al-Muajaha si us plau: llegeix aquest e-mail. El grup Al-Muajaha no és un Indymedia oficial perquè ell*s van començar ,però no van acabar el procés dels nous-IMCs. Molts activistes d´Indymedia han estat donant suport els media-activistes d´Iraq els quals van formar l´Al-Muajaha. Els ajudants tenen una llista de correu, imc-iraq-supporters@lists.indymedia.org a la que pots accedir si estàs interessat/da a donar suport als esforços d´Indymedia en Iraq i en l´Al-Muajaha. Esperem que l´Al-Muajaha acabarà el procés i passarà a ser part de la xarxa Indymedia.

Fins llavors ell*s són una organització que està sent ajudada per la xarxa Indymedia ,però no formen part “oficialment” de la xarxa.

Què passa si aquí no està la resposta a la meva pregunta?

Si en les anteriors Preguntes Freqüents (FAQ)no contestem a la teva pregunta, pots posar-te en contacte amb nosaltres/as a: general(nospam)indymedia.org (nota: o al teu IMC local si és el cas).Per favor comprèn que Indymedia és un projecte totalment voluntari i que de vegades hi ha centenars de missatges per respondre cada dia. Intentarem respondre't el més ràpidament possible.

Moltes Gràcies.

*********************

Topic revision: r6 - 25 May 2005 - 18:16:48 - DoctorGonzo
 
This site is powered by FoswikiCopyright &© by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding Foswiki? Send feedback